Lounas eri tarpeisiin – Terveellistä, edullista, nopeaa vai herkullista

Lounas kuuluu lähes jokaisen arkipäivään, ainakin niiden joilla on perinteinen toimistoaikatyö. Lounaita voi nauttia moneen eri tapaan. Yleensä työn luonne tai käytössä oleva aika, ja joskus jopa sijainti asettaa rajoitteet lounaalle. Lounasta tarjoaa Espoossa esimerkiksi: Ravintola Rioni Oy.

 

Kun haluaa päästä edullisesti

Joskus kukkaron nyörit ovat tiukalla syystä tai toisesta. Ehkä viikonloppuna on tullut tuhlattua liikaa tai säästät tulevaan ulkomaan matkaan. Lounaassa voikin säästää aika paljon kuukausitasolla, mutta se vaatii vaivaa onnistuakseen. Ensinnäkin se vaatii suunnitelmallisuutta, koska edullisimmalla pääset kun valmistat ruuat kotona etukäteen. Tämän takia asia pitäisi muistaa jo edellisellä kauppakäynnillä ja valmistaa edellisenä iltana. Tietysti voit tehostaa tätä vaihetta niin, että teet illallista sen verran paljon että sitä riittää lounaaksikin.

 

Kun haluat herkutella ja kokeilla uutta

Tähän paras vaihtoehto on ehdottomasti kokeilla lounasravintoloita ja niiden vaihtuvaa tarjontaa. Lounastelu on myös edullinen tapa tutustua eri ravintoloiden tarjontaan, sillä yleensä lounaslistan valikoima on paljon edullisempi kuin ravintolan valikoima muina aikoina. Tietysti riippuen paikkakuntasi ravintolatarjonnasta, siellä sattaa olla vaihtoehtoja eri ruokakulttuureista runsaastikin, mutta joissain tapauksissa tarjonta voi olla paljon suppeampaa. Tällöin kannattaa pitää silmällä ravintoloiden erikoisviikkoja tai päiviä, jolloin he tarjoavat jotain normaalista poikkeavaa. Jos ravintoloita ei ole tarpeeksi saadaksesi vaihtelua, kannattaa myös katsoa lähitoimistojen työpaikkaruokalat tai lähikorkeakoulujen, näissä on yleensä mahdollisuus myös ulkopuolisten ruokailuille.

 

Kun haluat syödä terveellisesti

Sama kuin edullisesti syömisessä, tämäkin vaatii hieman tarkkaavaisuutta ja vaivannäköä. Tässä pääasiana on tietysti oikeanlaisten raaka-aineiden valinta sekä myös itse tekeminen. Myös lounasravintoloista saa hyviä vaihtoehtoja, mutta joka päivälle voi olla haastava löytää terveellisiä vaihtoehtoja lounasvalikoimasta.

 

Kun on vähän aikaa

Joskus töissä ei ole aikaa lähteä erilliselle lounaalle. Tällöin heti valmiit syötävät voivat olla ainut vaihtoehto. Siihen sopivat hyvin erilaiset smoothiet, joita voi juoda vaikka työn ohessakin. Kylmänä nautittavat lounaat ovat myös käteviä tässä kohtaa, niin lämmittämiseen ei mene turhaa aikaa. Tällaisia lounasvaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi erilaiset leivät, wrapit, salaatit.

Kuten huomaa, lounasvaihtoehtoja löytyy joka tarpeeseen. Tärkeintä on kuitenkin että syö hyvin työpäivän aikana, jotta jaksaa työskennellä, sekä lounaan tärkeä piirre on myös tauon pitäminen ja saada ajatukset pois työstä hetkeksi.tag:
332 sanat

minusta

Kuinka herkutella terveellisesti ravintoloissa? Kiinnostaako terveellinen syöminen ravintolassa? Tai kuinka lounastaa niin, että siitä saa energiaa väsymyksen sijaan? Täällä blogissa jaetaan vinkkejä siihen kuinka herkutella ravintoloissa terveellisesti ja ravitsevasti. Ravintolassa on kiva käydä syömässä monesta syystä. Siellä pääsee syömään eri maiden ja kulttuurien ruokia, kokeileman erilaisia ruokia ilman että vaivaa tavitse itse nähdä. Eli se on nautiskelua ja oman elämän helppottamista myöskin. Nykyisin ravintoloissa on kattavat valikoimat, joissa on huomioitu eri ruokavaliot. Myös terveelliset vaihtoehdot löytyvät usein, mutta se mitä terveellisellä tarkoitetaan, voi olla montaa versiota. Siksi on tärkeää, että itse tietää mitä ruualta haluaa ja valita näillä perustein. Toivottavasti saat blogin kautta paljon vinkkejä terveellisempään syömiseen!

Haku

Kategoriat