Lounas- nopeasti työpöydän äärellä nautittu ateria vai pieni hetki arjen luksusta?

Kiva, että olet löytänyt tämänkertaisen kirjoitukseni pariin! Tällä kertaa kirjoittelen lounaasta. Ateriasta, joka monesti jää esimerkiksi illallisen tai aamupalan varjoon. En varmaankaan ole kovin väärässä jos sanon, että useimmat meistä ovat joskus syöneet lounaansa kiireellä työpöydän äärellä, autossa matkalla kokoukseen tai jopa jättäneet koko aterian välistä. Mutta on varmasti paljon myös meitä, jotka pyrkivät tekemään tästä ruokahetkestä rauhallisen ja kiireettömän, josta saa lisäenergiaa loppupäivään.

Lounas on useimmiten ateria, joka nautitaan työpäivän aikana. Harvoilla työpaikoilla on varustellut keittiöt, jossa aterian valmistaminen alusta loppuun olisi mahdollista. Tuskin myöskään aika riittäisi monella suurempiin kokkailuihin. Näin ollen ateria usein joko valmistetaan kotona edellisenä iltana ja lämmitetään vaikkapa toimiston mikrossa tai vaihtoehtoisesti ruoka käydään nauttimassa jossakin työpaikan läheisessä ravintolassa. Useat ravintolat tarjoavatkin erilaisia tarjouksia lounasruokailijoille. Jos työpaikkasi sijaitsee ydinkeskustassa voi valikoima olla laaja. Ehkäpä syöt yhtenä päivänä italialaista, toisena japanilaista ja kolmantena georgialaista ruokaa. Koska lounas mielletään monesti kevyemmäksi ateriaksi kuin vaikkapa illallinen, erilaiset salaatit, pastaruoat ja täytetyt leivät ovat suosittuja. Monissa paikoissa voit esimerkiksi koota itse oman salaattisi. Myös buffet-tyyppiset ravintolat ovat yleisiä, sillä niissä säästää hyvin aikaa kun ei tarvitse odotella ruoan valmistumista vaan voit kävellä suoraan buffet-pöydän ääreen ja valita omat suosikkiruokalajisi.

Keskellä päivää pidetty ruokahetki voi olla myös oiva tapa tutustua työkavereihin ja pitää yllä sosiaalisia kontakteja heidän kanssaan. Vaikka monesti puhe saattaa harhautua työasioihin on myös hyvä jos pystytään keskustelemaan muustakin. Näin aivot saavat hetkellisen lepotauon kiireen keskellä. Se, että työntekijät tuntevat toisensa paremmin lisää monesti myös työyhteisön hyvinvointia. Joillakin työpaikoilla on omat työpaikkaravintolansa, joissa kollegoiden kohtaaminen tapahtuu luonnollisesti. Vaikka toisitkin töihin omat eväät, kannattaa harkita niiden nauttimista esimerkiksi toimiston keittiössä sen sijaan, että söisit työpöytäsi ääressä. Pieni tauko tekee aina hyvää ja tuskinpa työhön pystyy keskittymään täydellisesti kun suu on täynnä ruokaa.

Jos valmistat ruokasi kotona itse, voi olla hyvä etsiä inspiraatiota eri ruokaohjeisiin - vaikkapa netin lukuisista ruokablogeista. Lisäksi voit saada niistä vinkkejä myös lähiseutusi ravintolavalikoimaan, ehkäpä löydät uuden lempipaikkasi!tag:
311 sanat

minusta

Kuinka herkutella terveellisesti ravintoloissa? Kiinnostaako terveellinen syöminen ravintolassa? Tai kuinka lounastaa niin, että siitä saa energiaa väsymyksen sijaan? Täällä blogissa jaetaan vinkkejä siihen kuinka herkutella ravintoloissa terveellisesti ja ravitsevasti. Ravintolassa on kiva käydä syömässä monesta syystä. Siellä pääsee syömään eri maiden ja kulttuurien ruokia, kokeileman erilaisia ruokia ilman että vaivaa tavitse itse nähdä. Eli se on nautiskelua ja oman elämän helppottamista myöskin. Nykyisin ravintoloissa on kattavat valikoimat, joissa on huomioitu eri ruokavaliot. Myös terveelliset vaihtoehdot löytyvät usein, mutta se mitä terveellisellä tarkoitetaan, voi olla montaa versiota. Siksi on tärkeää, että itse tietää mitä ruualta haluaa ja valita näillä perustein. Toivottavasti saat blogin kautta paljon vinkkejä terveellisempään syömiseen!

Haku

Kategoriat