Ravintola Esplanadi – näillä hakusanoilla löytyy paljon erilaisia ravintola vaihtoehtoja

Ravintolassa syöminen on nykyisin osa lähes jokaisen meistä arkea ja toisinaan myös juhlaa. Nykyään ravintolassa käydään syömässä useammin kuin esimerkiksi 1980- tai 1990-luvuilla. Ravintoloita löytyy nykyisin joka lähtöön; hyvin edustettuna ovat eri maiden keittiöt ja monessa ravintolassa on otettu huomioon myös erilaiset ruokavaliot. Vaikka ravintolassa käymisestä on tullut arkipäiväisempää, on se silti elämys kaikille aisteille. Laitoitpa hakukoneeseen ravintola Esplanadi tai ravintola keskusta, vaihtoehdoista erilaisiin ravintola elämyksiin, ei varmasti ole pulaa, mutta valinnan vaikeus saattaa kyllä yllättää. Tämänkertaisessa kirjoituksessamme pohdimme ravintolassa syömisen merkitystä elämän laadulle.

Ravintolassa syöminen on kokonaisvaltainen elämys

Ravintoloita on paljon erilaisia ja eritasoisia ja ne palvelevatkin erilaisia tarkoituksia ja tarpeita. Toisinaan esimerkiksi nälkä yllättää kesken kaupungilla kiertelyn ja haluamme vain nopeasti ruokaa, joka valmistuu myös nopeasti ja täyttää vatsan. Joskus on taas mukava käydä paremmassa ravintolassa, joka ehkä tarjoilee uusia makunautintoja mielenkiintoisessa ympäristössä. Ravintolassa syöminen parhaillaan ei ole nautinto vain makuaistille, vaan myös kaikille muille aisteillemme. Sen lisäksi, että on tärkeää, miltä ruoka maistuu ja tuoksuu, on myös tärkeää, miltä se näyttää ja tuntuu ja kuulostaa. Ruuan maun, tuoksun, ulkonäön, sen syömisestä syntyvien äänien ja rakenteen täytyy siis vastata oletuksiamme, kuten myös ravintola ympäristön ja äänimaailman.

Ravintolassa syöminen tarjoaa nautintoa kaikille aisteille

Ennen kuin olemme edes maistaneet ruokaa, olemme tehneet siitä lukemattomia päätelmiä sen perusteella, miltä se näyttää ja tuoksuu. Olemme itse asiassa jo päättäneet annoksen nähtyämme, pidämmekö ruuasta vai emme ja myös sen, miltä se maistuu. Näköaistin avulla pystymme myös päättelemään, onko ruoka turvallista. Ravintolan kaikki äänet luovat tunnelmaa ja taustaa syömiselle, ja tärkeää on myös ruoan ja sen syömisestä aiheutuvat äänet, kuten esimerkiksi rapean leivän ääni, kun siitä murtaa palasen tai kuplivan juoman lasiin kaatamisesta muodostuva ääni. Ruuan maku ja tuoksu ovat itsestään selvästi tärkeitä ja niihin vaikuttavat myös perimä ja omat kokemuksemme. Tunnistamme viisi perusmakua, mutta sen lisäksi voimme tunnistaa vähintään kymmeniä tuhansia erilaisia hajuja. Tuntoaisti on myös tärkeässä asemassa syödessämme ja se aktivoituu jo näköaistin myötä. Ravintola Esplanadi tarjoaa myös monenlaisia ravintola elämyksiä Helsingin keskustassa, kuten Ravintola Rioni Oy.



tag:
325 sanat

minusta

Kuinka herkutella terveellisesti ravintoloissa? Kiinnostaako terveellinen syöminen ravintolassa? Tai kuinka lounastaa niin, että siitä saa energiaa väsymyksen sijaan? Täällä blogissa jaetaan vinkkejä siihen kuinka herkutella ravintoloissa terveellisesti ja ravitsevasti. Ravintolassa on kiva käydä syömässä monesta syystä. Siellä pääsee syömään eri maiden ja kulttuurien ruokia, kokeileman erilaisia ruokia ilman että vaivaa tavitse itse nähdä. Eli se on nautiskelua ja oman elämän helppottamista myöskin. Nykyisin ravintoloissa on kattavat valikoimat, joissa on huomioitu eri ruokavaliot. Myös terveelliset vaihtoehdot löytyvät usein, mutta se mitä terveellisellä tarkoitetaan, voi olla montaa versiota. Siksi on tärkeää, että itse tietää mitä ruualta haluaa ja valita näillä perustein. Toivottavasti saat blogin kautta paljon vinkkejä terveellisempään syömiseen!

Haku

Kategoriat